Iron maiden book of souls arvostelu

Iron Maiden: Book of Souls on englantilaisen heavy metal -yhtye Iron Maidenin kuudestoista studioalbumi, joka julkaistiin 4. syyskuuta 2014. Se on yhtyeen ensimmäinen tuplalevy ja ensimmäinen julkaisu sitten vuoden 2010 The Final Frontierin. Albumin ensimmäinen puolisko koostuu yhtyeen tavanomaista ohjelmistoa pidemmistä kappaleista, ja toinen puolisko lyhyemmistä kappaleista, joista kolme on alle kolmen minuutin mittaisia.

1. Iron Maiden: The Book of Souls – Johdanto – An Introduction

Iron Maiden: The Book of Souls on englantilaisen heavy metal -yhtye Iron Maidenin kuudestoista studioalbumi, joka julkaistiin 4. syyskuuta 2014. Se on yhtyeen ensimmäinen tuplalevy ja ensimmäinen julkaisu sitten vuoden 2010 The Final Frontierin. Albumin ensimmäinen puolisko koostuu yhtyeen tavanomaista ohjelmistoa pidemmistä kappaleista, ja toinen puolisko lyhyemmistä kappaleista, joista kolme on alle kolmen minuutin mittaisia.

Albumin kuvituksen on luonut pitkäaikainen yhteistyökumppani Derek Riggs, ja albumin nimi viittaa bändin maskottiin Eddieen, jonka sielu on kirjan sisällä.

Albumi oli kaupallinen menestys, ja se debytoi listaykköseksi 24 maassa, mukaan lukien Iso-Britannia, ja oli yhtyeen kuudes UK-listalla oleva

2. Iron Maidenin perintö

Iron Maiden on yksi kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmista ja menestyneimmistä heavy metal -yhtyeistä, joka on myynyt yli 100 miljoonaa levyä ja soittaa miljoonille faneille ympäri maailmaa. He ovat inspiroineet sukupolvia metallipäätä ja ovat edelleen voimakas voima musiikkiteollisuudessa.

Heidän kuudestoista studioalbuminsa The Book of Souls julkaistiin vuonna 2014 kriitikoiden ja kaupallisen yleisön ylistykseksi. Albumi oli yhtyeelle paluu muodon pariin, sillä se sisälsi pidempiä kappaleita ja progressiivisemman soundin. Se oli myös heidän ensimmäinen albuminsa neljään vuoteen, ja se osoitti, että he ovat edelleen merkityksellinen ja jännittävä yhtye.

The Book of Souls oli menestys, sillä se debytoi listaykköseksi useissa maissa ja sai platinaa useissa muissa maissa. Albumi sai kiitosta

3. The Book of Soulsin tekeminen

Iron Maiden: Book of Souls on yhtyeen ensimmäinen tuplalevy ja ensimmäinen julkaisu sitten vuoden 2010 The Final Frontierin. Albumi äänitettiin eri puolilla maailmaa, muun muassa Australiassa, Ranskassa, Uudessa-Seelannissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Albumin ensimmäinen puolisko koostuu yhtyeen tavanomaista ohjelmistoa pidemmistä kappaleista, ja toinen puolisko lyhyemmistä kappaleista, joista kolme on alle kolmen minuutin mittaisia. Albumin tuotti Kevin Shirley, ja sillä on yhtyeen tähän mennessä pisin kappale, ”Empire of the Clouds”, joka on yli 18 minuuttia pitkä.

4. The Book of Soulsin musiikki

The Book of Soulsin ensimmäinen puolisko koostuu yhtyeen tavanomaista ohjelmistoa pidemmistä kappaleista, ja toinen puolisko lyhyemmistä kappaleista, joista kolme on alle kolmen minuutin mittaisia. Albumin ensimmäinen single ”Speed of Light” julkaistiin 5. elokuuta 2014 ja albumin toinen single ”The Red and the Black” 16. syyskuuta 2014. Albumi julkaistiin kriitikoiden suosionosoituksin, ja monet kriitikot kehuivat sen kunnianhimoa ja laajuutta.

5. The Book of Soulsin sanoitukset

Bruce Dickinson kirjoitti albumin sanoitukset syöpähoitojensa aikana. Sanoitukset ovat saaneet vaikutteita muinaisista sivilisaatioista, kuten mayoista ja inkoista. Nimikkokappale kertoo mayojen sivilisaatiosta, ja se perustuu samannimiseen kirjaan. ”Death or Glory” -kappaleen sanoitukset kertovat inkasivilisaatiosta, ja kappale perustuu viimeisen inkakeisarin Atahualpan legendaan. ”Shadow of the Valley” kertoo niin ikään inkasivilisaatiosta, ja se perustuu legendaan kadonneesta Paititin kaupungista. ”Tears of a Clown” on cover Smokey Robinsonin kappaleesta, ja se kertoo Robin Williamsin kuolemasta.

Jätä kommentti