Rock kemut

Kemut on 1970-luvulla syntynyt rockmusiikin laji. Se on fuusio rock and rollia, jazzia ja R&B:tä. Kemutille on ominaista sähkökitaroiden, basson ja rumpujen runsas käyttö. Sitä pidetään usein heavy metalin edeltäjänä.

1) Rockmusiikin historia

jäljitetään usein 1950-luvulle, jolloin se syntyi ensimmäisen kerran omana genrenään. Kemut on kuitenkin rockmusiikin laji, joka sai alkunsa 1970-luvulla. Se on fuusio rock and rollia, jazzia ja R&B:tä. Kemutille on ominaista sähkökitaroiden, basson ja rumpujen runsas käyttö. Sitä pidetään usein heavy metalin edeltäjänä.

2) Kemut saavutti suosiota ensimmäisen kerran 1970-luvulla, jolloin sitä soittivat monet tunnetut yhtyeet, kuten Black Sabbath ja Led Zeppelin. Kemutin soundia kuvataan usein ”raskaaksi” ja ”aggressiiviseksi”. Juuri tämä ääni johti sen suosioon hard rock- ja metallifanien keskuudessa.

3) Raskas

2) Rockmusiikin eri tyylilajit

Rockmusiikki on populaarimusiikin laji, joka sai alkunsa 1950-luvulla. Sille on yleensä ominaista sähkökitaroiden, basson ja rumpujen voimakas käyttö.

Rockmusiikissa on useita eri alalajeja, mm:

-Klassinen rock: Tämä on rockmusiikin tyyli, joka syntyi 1960-luvun lopulla ja 1970-luvulla. Sille on ominaista sähkökitaroiden, basson ja rumpujen runsas käyttö sekä voimakas keskittyminen melodiaan ja laulunrakenteluun.

-Progressiivinen rock: Tämä on 1960-luvun lopulla ja 1970-luvulla syntynyt rockmusiikin tyyli. Sille on ominaista sähkökitaroiden, basson ja rumpujen runsas käyttö sekä voimakas keskittyminen musiikkiin.

3) Rockmusiikin eri alalajit

Rockmusiikin alalajit luokitellaan usein musiikkityylin, sanoitussisällön tai maantieteellisen alkuperän perusteella. Rockmusiikin suosituimpia alalajeja ovat mm:

-Klassinen rock: Tälle alalajille on ominaista sähkökitaroiden, basson ja rumpujen voimakas käyttö, ja sitä pidetään usein heavy metalin edeltäjänä. Klassisen rockin kappaleissa käsitellään usein aiheita, kuten rakkautta, seksiä ja huumeita.

-Alternative rock: Tämä alalaji syntyi 1980-luvulla, ja sille on ominaista kokeellisempi ja eklektisempi soundi. Vaihtoehtorock käsittelee usein aiheita, kuten sosiaalista vieraantumista, mielisairauksia ja poliittisia levottomuuksia.

-Indierock: Tälle alalajille on ominaista DIY-estetiikka ja itsenäinen levytys.

4) Rockmusiikin eri alakulttuurit

.

Rockmusiikki on vuosien varrella synnyttänyt useita alakulttuureja. Nämä alakulttuurit määritellään usein musiikkimakujen, muodin ja elämäntyylin perusteella.

Yksi tunnetuimmista rockin alakulttuureista on punkrock. Punkrokkareille on yleensä ominaista heidän DIY-etiikkansa, kapinallinen asenteensa ja vallankäytön vastaiset näkemyksensä. Punkrokkarit yhdistetään usein punk-muotiin, johon kuuluu esimerkiksi nastavöitä, piikkihiuksia ja repaleisia vaatteita.

Toinen suosittu rockin alakulttuuri on gootti. Gooteille on yleensä ominaista heidän synkkä ja morbidi estetiikkansa. He ovat usein kiinnostuneita synkistä ja masentavista aiheista, kuten kuolemasta, rappiosta ja epätoivosta. Gootit pukeutuvat usein

5) Rockmusiikin eri alueelliset skeneet

1970-luvulla olivat kukin varsin omaleimaisia, eikä Kemut poikkea niistä. Tämä 1970-luvulla syntynyt rockmusiikin laji on fuusio rock and rollia, jazzia ja R&B:tä. Kemutille on ominaista sähkökitaroiden, basson ja rumpujen runsas käyttö. Sitä pidetään usein heavy metalin edeltäjänä. Kemut-nimen arvellaan tulevan sähkökitaroiden äänestä, joka muistuttaa moottorin käyntiääntä. Tämäntyyppinen rockmusiikki oli suosittua Yhdysvalloissa, erityisesti Detroitin kaupungissa.

Jätä kommentti