Maailman myydyimmät levyt

Levytykset ovat luoneet musiikin historian, ja niiden myynti on ollut ja on edelleen keskeinen tekijä musiikkialan kannattavuudelle. Maailman myydyimmät levyt ovat aina olleet suosittuja, ja monet levyt ovat menestyneet neljän maanosan yli.

Tässä artikkelissa tarkastellaan maailman myydyimpiä levyjä ja niiden julkaisuajankohtia.

The Eagles – Hotel California

The Eaglesin Hotel California -albumi julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1976. Levy on myynyt yli 32 miljoonaa kpl, ja se on yksi maailman myydyimmistä levyistä. Levy sisältää kuuluisia kappaleita, kuten ”Take it Easy”, ”New Kid in Town” ja ”Hotel California”. ”Hotel California” on levyllä kuuluisin kappale, ja se on noussut maailmanlaajuiseen suosioon. Kappale on saanut paljon kriittistä huomiota ja on edelleen yksi kaikkien aikojen suosituimmista rock-kappaleista.

Michael Jackson – Thriller

Michael Jacksonin Thriller-albumi julkaistiin vuonna 1982. Se on myynyt yli 66 miljoonaa kpl, mikä tekee siitä maailman myydyimmän levyn. Levy sisältää hittikappaleita, kuten ”Beat It”, ”Billie Jean” ja ”Thriller”. Kappale ”Thriller” on yksi kaikkien aikojen suosituimmista kappaleista, ja se ansaitsi Jacksonille kultalevyn ja Grammy-palkinnon. Jacksonin Thriller-albumin merkitys musiikkialalle on ollut suuri.

AC/DC – Back in Black

AC/DC:n Back in Black -albumi julkaistiin vuonna 1980. Levy on myynyt yli 50 miljoonaa kpl, ja se on maailman toiseksi myydyin rock-levy. Levy sisältää kuuluisia kappaleita, kuten ”Hell’s Bells”, ”Back in Black” ja ”You Shook Me All Night Long”. Kappale ”Back in Black” on yksi kaikkien aikojen suosituimmista rock-kappaleista ja se on noussut maailmanlaajuiseen suosioon. Kappale on saanut paljon positiivista huomiota ja on edelleen suosittu.

Pink Floyd – Dark Side of the Moon

Pink Floydin Dark Side of the Moon -albumi julkaistiin vuonna 1973. Levy on myynyt yli 45 miljoonaa kpl, ja se on maailman kolmanneksi myydyin rock-albumi. Levy sisältää hittikappaleita, kuten ”Money”, ”Us and Them” ja ”The Great Gig in the Sky”. Kappale ”Money” on yksi kaikkien aikojen suosituimmista rock-kappaleista, ja se on noussut maailmanlaajuiseen suosioon. Kappale on saanut paljon kriittistä huomiota ja on edelleen suosittu.

Whitney Houston – Whitney Houston

Whitney Houstonin Whitney Houston -albumi julkaistiin vuonna 1985. Se on myynyt yli 40 miljoonaa kpl, ja se on maailman neljänneksi myydyin levy. Levy sisältää hittikappaleita, kuten ”How Will I Know”, ”I Wanna Dance With Somebody” ja ”I Will Always Love You”. Kappale ”I Will Always Love You” on yksi kaikkien aikojen suosituimmista pop-kappaleista, ja se on noussut maailmanlaajuiseen suosioon. Kappale on saanut paljon positiivista huomiota ja on edelleen suosittu.

The Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

The Beatlesin Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band -albumi julkaistiin vuonna 1967. Se on myynyt yli 32 miljoonaa kpl, ja se on maailman viidenneksi myydyin levy. Levy sisältää hittikappaleita, kuten ”With a Little Help From My Friends”, ”Lucy in the Sky with Diamonds” ja ”A Day in the Life”. Kappale ”A Day in the Life” on yksi kaikkien aikojen suosituimmista rock-kappaleista, ja se on noussut maailmanlaajuiseen suosioon. Kappale on saanut paljon kriittistä huomiota ja on edelleen suosittu.

Led Zeppelin – Led Zeppelin IV

Led Zeppelinin Led Zeppelin IV -albumi julkaistiin vuonna 1971. Se on myynyt yli 37 miljoonaa kpl, ja se on maailman kuudenneksi myydyin rock-albumi. Levy sisältää hittikappaleita, kuten ”Stairway to Heaven”, ”Black Dog” ja ”Rock and Roll”. Kappale ”Stairway to Heaven” on yksi kaikkien aikojen suosituimmista rock-kappaleista, ja se on noussut maailmanlaajuiseen suosioon. Kappale on saanut paljon kriittistä huomiota ja on edelleen suosittu.

ABBA – Gold: Greatest Hits

ABBAn Gold: Greatest Hits -albumi julkaistiin vuonna 1992. Se on myynyt yli 30 miljoonaa kpl, ja se on maailman seitsemänneksi myydyin levy. Levy sisältää hittikappaleita, kuten ”Dancing Queen”, ”Mamma Mia” ja ”Take a Chance on Me”. Kappale ”Dancing Queen” on yksi kaikkien aikojen suosituimmista pop-kappaleista, ja se on noussut maailmanlaajuiseen suosioon. Kappale on saanut paljon positiivista huomiota ja on edelleen suosittu.

Maailman myydyimmät levyt ovat olleet suosittuja yli neljän maanosan yli. Kaikki yllä mainitut levyt ovat olleet suuri menestys, ja ne ovat edelleen suosittuja. Niiden julkaisuajankohdat ovat erilaisia, mutta ne kaikki ovat jättäneet jälkensä musiikkihistoriaan.

Jätä kommentti